Effektiv självmassage med tennisbollar och

Yinyoga

Vad är
Yinyoga?

Yin Yoga är en mjuk form av yoga där yogaställningarna hålls i 2 till 5 minuter. Därför kan en klass bara innehålla fyra till fem olika yogaställningar. Eftersom yogapositionerna hålls längre tid, har stretchen en större effekt på myofascia, vilket betyder fascian i och runt muskler, ligament och leder.

Med denna typ av yoga minskas djupt sittande spänningar och muskelknutor avsevärt. Dessutom är det en effektiv träning för rörlighet, rehab & återhämtning. Mycket ofta använder vi yogaredskap, som yogablock, bolster och/eller en filt för att stödja kroppen i de olika positionerna.

Yin Yoga & MyoRelease

Fördelarna

  • Avslappning av kropp & själ
  • Friskare kroppsvävnaderna
  • Minskning av muskelknutor
  • Bättre ledrörlighet
  • Minskad smärtkänsla
  • Minskad vävnadsstyvhet
  • Ökad kroppsmedvetenhet
  • Förbättrad matsmältning

Hur jag undervisar
Yinyoga

YinMyoRelease

Under mina yinyogaklasser kombinerar jag yogaställningar med självmassagetekniker utförda med tennisbollar. Detta ger dig en extra avspänning av spända vävnader och muskler som kan begränsa rörelser och leder. Som ett resultat av att använda tennisbollar som ett verktyg för självmassage kan du utforska din kropp – dina spänningar och känsliga områden – och skapa medvetenhet och avslappning.

Andningen

En central del av YinMyoRelease är betoningen på en avslappnad andning och närvaro. När vi andas omedvetet (håller andan, andas med ansträngning, inte använder diafragman optimalt etc.) aktiveras oftast stressreaktionen i kroppen, vilket stramar upp fascian och förbereder kroppen för “kamp och flykt”. En av fascians stora roller är att skydda kroppen och därför ger den sig inte om kroppen är i ett ”standby”läge.

Vanligtvis väljer jag en eller två olika andningstekniker som vi använder under en lektion. Under yogakursen kommer du att lära dig flera andningstekniker du kan träna och utforska hemma. Andningen låter dig vara närvarande, och närvaro skapar medvetenhet som främjar avslappning. Och om du är medveten om spänd vävnad kan du tillåta avslappning.

Hur är en Yinyogaklass strukturerad?

Först börjar jag med en andningsmeditation för att varva ner kroppen och sinnet. Sedan börjar vi vanligtvis med en tennisbollövning följt av en yinstretch. Andningen spelar en central roll och används för att skapa avslappning i kropp och sinne. Till sist avslutas klassen med en kortare shavasana. Workshoparna och klasserna, har vanligtvis ett specifikt ämne, och fokuserar på ett specifikt område av kroppen, t.ex. nacke och överkropp eller nedre rygg och ben.

Myofascial behandling

Om du inte är säker på hur du ska arbeta med tennisbollar på egen hand, men du har stela och smärtsamma muskler, kan du alltid boka en fascia behandling eller koppningsmassage.

YinYoga & MyoRelease hemmaträning

Kolla in på min yogaplattform med 30+ Yinyogaställningar och självmassagetekniker med tennisbollar

Yoga online