Om mig – min vision, mina värderingar & utbildningar

Om mig – min vision

”Allt jag gör, gör jag med passion, integritet och med de bästa kunskaperna som finns tillgängliga för mig. Jag tror att vi kan skapa en mer balanserad och hälsosam livsstil tillsammans. Ett holistiskt och individuellt synsätt på hälsan känns naturligt och logiskt för mig. Kropp, sinne och själ är oskiljaktiga och bör betraktas som en helhet. Genom kroppsmedvetenhet och en större förståelse för rörelse och en hälsosam livsstil kan vi skapa en positiv och hållbar förändring som ger oss möjligheten att leva ett lyckligare och mer givande liv! Jag arbetar även med folkbildning och brinner för att informera människor om hur våra kroppar fungerar och att det går att bli av med båda små och stora besvär med enkla medel.” Patricia Bohlen

copyright Patricia Bohlen meditation

OM MIG – MINA VÄRDERINGAR

PASSION

Vid 29 års ålder hade jag arbetat i modebranschen i över 10 år och jag insåg då att arbeta som anställd i näringslivet inte längre var något för mig. Jag spenderade för mycket tid på att göra något som inte gjorde mig glad längre; jag kände mig varken uppskattad eller respekterad. Arbetet gav mig ingen större mening som gjorde att jag kunde känna mig stolt i slutet på arbetsdagen. Det kändes som att det var dags att lägga min tid på något viktigare, långvarigt och mer tillfredställande; något jag kände passion för och kunde stå för av hela mitt hjärta. Det var flera år senare som jag insåg att jag ville hjälpa och stödja människor på ett annat sätt. Jag ville lösa verkliga problem som betyder något för någon och tjäna andra så att de ser möjligheterna i sina liv och där jag kan hjälpa dem att utvecklas på ett ödmjukt och respektfullt sätt. Jag ville uppmuntra dem att ta ansvar för sig själva och sina kroppar.

Tanken på att kroppen har självläkande krafter och att jag kan hjälpa den inre kraften att nå sin potential, med mina händer och utan medicin, var en helt ny tanke för mig. Jag fick uppleva kroppens självläkande krafter på min egen kropp och det bekräftade bara att mitt beslut var rätt. Tanken på att alla kroppsdelar och system är sammankopplade och beroende av varandra, hjälpte mig att inte bara förstå min egen kropp utan också att förstå rörelse och hur vår livsstil, olika upplevda trauman och vanor påverkar oss på alla nivåer. Min nyfikenhet och förmågan att förstå helheten, flexibilitet i tanken, öppenhet för förändring och viljan att skapa förändring är det som motiverar mig! Måndags morgonsyndromet existerar inte för mig. Måndag är början på en fascinerande vecka där jag får utforska vad osteopatin, ayurveda och yogan har att erbjuda. Varje dag på arbetet är en möjlighet för mig att lära sig mer och njuta av vad livet har att erbjuda. Jag älskar verkligen det jag gör!

FÖRTROENDE & OMTANKE

Jag främjar hälsa istället för att behandla sjukdomar och jag tror på en förebyggande hälsovård. Jag botar heller inte några sjukdomar. Jag kan mina styrkor och svagheter och jag är medveten om att det jag har att erbjuda kanske inte passar alla. Du kommer att få min ärliga åsikt om vad du än frågar mig och om jag inte kan svaret så kommer jag att ta reda på det eller samråda med en kollega. Jag behandlar mina patienter med den bästa kunskapen som är tillgänglig för mig vid den givna tidpunkten och jag väljer ofta behandlingsmetoder utifrån evidensbaserad forskning. Vissa behandlingsmetoder är mer subtila och svårare att förstå, men det betyder inte att de inte fungerar eller inte skapar förändringar i kroppen.

Jag har förfinat mina färdigheter och utvecklat mina ”kännande” händer vid många olika utbildningstillfällen. Jag vet vad jag står för (mina värderingar) och jag fattar beslut baserade på det, min intuition och min erfarenhet. Jag ser mig inte som en lärare eller någon ”överlägsen” person, jag tror snarare på att vi kan lära av varandra, från våra olika kroppar, våra erfarenheter och perspektiv. Att göra misstag ser jag som en möjlighet till personlig utveckling. Jag försöker lära mig av mina misstag för att förbättra min kunskap, färdighet och skapa en positiv förändring; inte bara i mitt personliga och professionella liv utan även i mina patienters, kunders och yogaelevers liv.

AUTENTICITET & PROFFESIONALISM

Jag tror på det holistiska synsättet på hälsan. Jag behandlar mina kunder med respekt och jag gör mitt bästa för att möta deras personliga behov. Varje person har sin sjukdomshistoria, sin livsstil och sina individuella behov. Under min resa lärde jag mig att vara tacksam för möjligheten att kunna hjälpa människor med sina smärtor och obehag. Jag bryr mig om människor omkring mig, mina patienter och kunder. Varje person är unik och behöver behandlas individuellt. Jag tror att det första steget i att förtjäna någons förtroende är att vara självmedveten, att ha tålamod och empati.

En behandling innebär en tvåvägskommunikation och det handlar mycket om förhållandet mellan behandlare och patient, att kunna lyssna noggrant och visa medkänsla och förståelse. Jag ställer frågor för att lära känna patienten bättre. Jag informerar om möjligheter och alternativ som gynnar personen bäst. Jag lyssnar respektfullt på vad personen har att säga och vad han eller hon önskar sig och erbjuder en behandling i enlighet med det.

Om mig – min utbildning

Kompetenser:

 • 2011-2015 Diploma & BSc (Hons) i Osteopati på Skandinaviska Osteopathögskolan, Göteborg / University of Wales, U.K.
 • 2012-2013 Certifierad Ayurvedisk Massage Therapeut på Skandinaviska Ayurveda-Akademien, Stockholm
 • 2014 Utbildning Myofasciala Triggerpunkter på Ortopedmedicinska Institutet, Göteborg
 • 2016 Utbildning Koppningsmassage på Top-Physio Training Center, Hamburg, Tyskland
 • 2018-2019 Neural Manipulation 1-4, The Barral Institute, Köpenhamn, Danmark
 • 2019 Cert. PI Kost- och Hälsocoach, Paleo Institute, Sverige
 • 2019-2020 Ayurvedisk Hälsorådgivare, Skandinaviska Ayurveda-Akademien, Stockholm
 • 2020 Ayurvedisk seminarium i neuroendokrinologi (Sköldkörtel), Modulutbildning, Eurasiamed Akademie Ralph Steuernagel, Tyskland
 • 2020-2021 E-kurs Behandling av Tuggsystemet/Stomatognathic system (huvudet, nacke, thorax, käkled, svalg), Caroline Stone Institute, UK
 • 2020-2021 E-seminarium Ayurveda för kvinnor & stressrelaterade sjukdomar, Rosenberg Ayurveda eAcademy, Tyskland
 • 2021-2022 Manuell Lymfmassage, Manuela Ripa Ulm, Sverige
 • 2022 Ayurveda Chef, Rosenberg Europäische Akademie für Ayurveda, Tyskland. 300 timmar

Yoga/ Aqua:

  • 2009 Certifierad Vinyasa Yogalärare RYT-200 med Lance Schuler, Inspyayoga
  • 2011 Anusara Immersion I & II med Jonas Westring (Shantaya Yoga & Bodywork School). 200 timmar.
  • 2012 Anusara Yoga® Therapeutics Training med Jordan Bloom. 30 timmar.
  • 2014 Aerial Yoga Instruktör på Dana@Aerial Yoga Institut, Hamburg, Tyskland. 100 timmar.
  • 2014 Certifierad Aqua Aerobics Instruktör Level 1 med Åsa Hellström & Actic Academy
  • 2015 Certifierad Aqua Djup Instruktör, Bra Flyt AB, Höganäs
  • 2015 Aerial Yoga Deep & Flow Instruktör på Dana@Aerial Yoga Institut, Hamburg, Tyskland. 50 timmar.
  • 2016 Aerial Yoga Postnatal & Postnatal Yogainstruktör på Hebammenpraxis37, Düsseldorf, Tyskland. 30 timmar.
  • 2017 Certifierad Fascia Yogainstruktör med Daniela Meinl, Hamburg, Tyskland. 50 timmar.
  • 2018 Mediyoga Steg 1 Instruktörsutbildning, MediYoga Svergie. 40 timmar.
  • 2018 Yin Yoga & Energilära, Inspired Yoga, Sverige. 40 timmar.
  • 2019 Hormonyoga utbildning Steg 1 med Ellen Engvall, MediYoga Sverige. 25 timmar.
  • 2020-2021 Yin Metoden & YinMyorelease, Inspired Yoga, Sverige. 30 timmar.