Koppningsmassage

Koppningsmassage – Vad är det?

Vad är koppningsmassage?

Koppning eller koppningsmassage är en mycket effektiv behandling som har sitt ursprung inom traditionell kinesisk medicin och används ofta som komplement till annan alternativ medicinsk behandling såsom akupunktur. Koppningsmassage är en djupgående muskel- och bindvävsbehandling som främjar cirkulation av blod, lymfa och vävnadsvätskor med hjälp av ett vakuum på huden som skapas av sugkoppar i glas eller plast. Användningsområden är framför allt olika typer av smärtsyndrom, lätt reumatism, dålig cirkulation och låg ämnesomsättning, träningsvärk eller muskelsmärta och mag- och tarmproblematik. Vid olika skador ökar tillflödet av blod och lymfa lokalt och påskyndar läkningsprocessen. Svett- och talgkörtlars funktion förbättras och slaggprodukter dras ur huden och stärker hudens motståndskraft mot yttre påfrestningar.

Kan koppning hjälpa mot celluliter?

Många terapeuter påstår att koppning hjälper mot celluliter, men det finns inget vetenskapligt städ för det. Koppning påverkar hudstrukturen och kan därmed göra att bindväven känns fastare efter behandlingen. Boka en tid och testa själv! För att njuta av de långvariga positiva effekterna bör koppning utföras regelbundet.

Positiva effekter av koppningsmassage

• Huden blir len och fräsch
• Bindväv mjuknas upp
• Renande effekt på kroppen eftersom den avlägsnar gifter, överskottvätska och slaggprodukter
• Uppmjukning av djupgående muskelspänningar
• Förbättring av flödet i lymf- och blodsystem som ger ett friskare och aktivare immunförsvar
• Minskar ledbesvär

koppningsmassage djupgående massage

Hur fungerar koppning?

Koppningsmassage utförs genom att dra kopparna (glas eller plast) över huden. Koppning utförs antigen med en flödande rörelse över behandlingsområdet eller statiskt som en punktbehandling. Statiskt utfört sitter kopparna kvar på huden i 10 till 15 minuter, för att lösa upp besvärliga muskelknutor eller för att påverka organens flöde av blod och energi. Undertrycket som skapas av koppen ökar blodcirkulationen mycket effektivt i både leder, muskler och associerade organ. Är du känslig kan du få märke på huden där kopparna suttit. De försvinner efter ett par dagar. Du bör helst inte sola 1-2 dagar efter koppningen eftersom man kan få kärlbristningar.

koppningsmassage för ökad blodcirkulation

Kontraindikationer koppning:

Graviditet (> 4e månad)
Allvarliga hudproblem eller hudskador
Åderbråck om benen behandlas
Vid hjärtproblem och om du tar blodförtunnande mediciner
Känslig hy och om du lätt får blåmärken
Förkylning eller feber
Om du har haft cancer eller tumör inom de senaste 5 åren

Vad ska jag tänka på efter behandlingen?

Du bör dricka mer vatten efter massagen och helst vila dagen ut. Det kan vara aktiv vila, exempelvis en rast promenad. Jag kan inte rekommendera hård träning samma dag. Vill du träna samma dag så bör du boka din koppningsmassage innan träningen.