• en
Kost & Hälsocoaching inom funktionsmedicin

Vad gör en kost- och hälsocoach?

En kost- och hälsocoach försöker hitta grundorsakerna till ditt mående och/eller dina symptom. Med mig får du alltid en personlig konsultation anpassad till dina individuella behov och det jag erbjuder är ett komplement till den befintliga vården. Under en konsultation har vi ett djupare samtal om dina livsstils-, kost- och sömnrutiner. Sedan skapar vi en hälsoplan och hittar tillsammans lösningar som passar DIG bäst. Ibland betyder det ingen stor förändring i dina rutiner, ibland en större förändring. Allt beror lite på hur länge du har gått med dina symptom och hur snabbt du själv vill genomföra nya rutiner och förändringar. För att skapa långsiktig hållbara resultat är det viktigt för mig att DU är 100 % med i förändringsprocessen och själv ta ansvar för din hälsa. Jag kan enbart guida dig efter bästa förmåga och erfarenhet, sedan sköter du resten. Det kan vara allt från kostråd, tekniker för återhämtning från stress och bättre sömnrutiner, rekommendationer av kosttillskott, samt hur du kommer igång med motion, kost och träning. Jag stöttar dig hela vägen i genomförandet av dina nya hälsosamma livsstilsvanor!

Vad kan jag som PI (Paleo Institute) Kost- & Hälsocoach hjälpa dig med?

Jag kan informera och vägleda dig i olika kosthållningar – Paleokost, lågkolhydratkost, antiinflammatorisk och autoimmun kost, FODMAPs, ketogen kost, ayurvedisk kost, samt hur du kan gå tillväga med periodisk fasta.

Jag har specialiserat mig på följande problematik:

 • IBS och andra mag-tarmbesvär
 • Kronisk trötthet & utmattningssyndrom
 • Stress
 • Hormonella obalanser

Mina kompetenser ligger annars främst inom osteopati, ayurveda, stresshantering, mental och hormonell hälsa, samt yoga.

grönsaker

Vad gör vi under första hälsokonsultationen?

Första gången vi ses behöver vi ses i 75–90 minuter. Tillsammans gör vi upp en plan kring hur du ska komma vidare för att uppnå dina mål eller minska dina besvär. Jag kan hjälpa dig att förstå orsakerna bakom dina besvär och optimera din hälsa och ditt välmående. Jag samarbetar med flera laboratorier för olika tester/ analyser som vi kan behöva göra och boka uppföljningsmöten. Det här är en investering i dig själv och ditt liv. Hur mycket är du beredd att satsa?

Vad är funktionsmedicin?

Funktionsmedicin är en medicinsk inriktning som stödjer vetenskaplig prövning av många alternativmedicinska behandlingsmetoder. Inom funktionsmedicinen identifierar och behandlar man underliggande orsaker till kroniska sjukdomar och symtom, alltså mycket förebyggande, med fokus på kost och livsstilsåtgärder.

stämpel Paleo institute

Vad gör man under en kost- och hälsorådgivning?

Det är viktigt för mig att lyssna till dina behov och att förstå dina motiv och förväntningar du har på vårt samarbete. Till att börja med pratar vi om dina önskemål, besvär eller behov av förändring och gör en funktionsbedömning. Kosten och livsstilen är en central utgångspunkt under konsultationen och vi kommer gå genom din hälsohistorik utifrån ett funktionsmedicinskt perspektiv. Därefter går vi igenom den hälsoenkäten du har svarat på och svar på ev. provtagningar vi kommit överens om i förväg.

Priser Kost- och hälsocoaching

Introduktionssamtal 15 min – kostnadsfritt

Här pratar vi om varför du vill träffa en kost- och hälsocoach, samt dina önskemål och förväntningar. Här får en känsla för vem jag är som person och du får en introduktion kring funktionsmedicin, min arbetsmetod samt instruktioner kring hälsoenkät, labbtester och andra förberedelser.

Kost- och Hälsocoaching 90 min – 1.200 kr

I denna tjänst ingår en hälsoenkät som ligger till grund för vårt samtal och ett möte (75-90 min). Här kartlägger vi ditt nuvarande hälsotillstånd utifrån hälsoenkät, blodpanel och andra underliggande mönster som bidrar till dina hälsobesvär. Du får skräddarsydda kost- och livsstilsrekommendationer

Uppföljningsmöte 30 min – 750 kr

Här går vi igenom hur det har gått och hur det känns och ev. utmaningar och hinder. Du får praktiska tips, motivation eller/ och mer kunskap för att lyckas med din förändring. Förändring tar tid och det är del av förändringsprocessen att känna motstånd. Under uppföljningsmöten stödjer jag dig för att se till du uppnå dina mål. Här anpassar vi ytterligare veckoschemat, kosthållning och livsstilsvanor så de fungerar i din vardag.

Kost- och Hälsocoaching, 3 mån – 2,450 SEK

Du får en 3-månaders skräddarsydd hälsocoaching. Ev. tester / analyser tillkommer. Betalningen kan delas upp på 2 månader.

I denna tjänst ingår:

 • En hälsoenkät som ligger till grund för vårt samtal
 • Uppstartsmöte 75–90 min.
  Här kartlägger vi ditt nuvarande hälsotillstånd utifrån hälsoenkät, blodpanel och andra underliggande mönster som bidrar till dina hälsobesvär.
 • Ett Kost- och livsstilsprogram som vi gemensamt har utarbetat under första mötet. Den består av skräddarsydda rekommendationer, veckoschemat och kost- och livsstilsdagbok.
 • Två uppföljningsmöten á 40–50 min.
  Här går vi igenom hur det har gått och hur det känns och ev. utmaningar och hinder. Du får praktiska tips, motivation eller/ och mer kunskap för att lyckas med din förändring. Förändring tar tid och det är del av förändringsprocessen att känna motstånd. Under uppföljningsmöten stödjer jag dig för att se till du uppnå dina mål. Här anpassar vi ytterligare veckoschemat, kosthållning och livsstilsvanor så de fungerar i din vardag.
 • E-post support under de tre månaderna.

Kostnadsfria webinarer (30 min)