Detox Yoga

Detox Yoga – rensa din kropp och öka ditt välmående

Vad är Detox Yoga?

Detox Yoga ger dig energi och ökar ditt välbefinnande. Vissa övningar är lugnande och ger avkoppling och andra är uppbyggda på dynamiska rörelser som hjälper kroppen att rensa kroppen och stimulera ”agni”, matsmältningselden. Detta görs för att uppnå en bättre matsmältning och ökad ämnesomsättning. Tarmens rörlighet är lika viktig som att äta rätt mat och vissa rörelser fungerar som en inre massage för mage och tarmar. En yogalektion består av dynamiska och statiska yogapositioner som delvis kombineras med specifika andningsövningar. En kort meditation i början av varje yogaklass kommer att lugna ditt sinne och ”magens nervsystem”. Att utöva denna form av yoga regelbundet kommer hjälpa kroppen att bryta ner gifter och slaggprodukter snabbare, stödja matsmältningsapparaten och öka ämnesomsättningen i kroppen. Aktivera kroppens eget avgiftningssystem och påskynda rengöringsprocessen med regelbunden träning och hälsosamma

detox yoga position sittande twist

Vilka är fördelarna med en detox?

Många tycker att en avgiftning ger dem mer energi och förbättrar deras sömn. Långsiktiga fördelar är mindre inflammation i kroppen, mindre smärta och framförallt ledsmärta samt färre förkylningar och allergibesvär. Från min egen erfarenhet kan jag bekräfta att du kommer att har mindre gaser i magen och att buken känns mindre eller inte alls uppsvullen eller uppblåst. Även om du vill gå ner i vikt rekommenderar jag en avgiftning eftersom det hjälper dig att förbättra tarmfloran och tarmslemhinnan förmåga att ta upp de viktiga näringsämnen.

detox yoga magövning

När ska man göra en detox?

• Vid stela, ömma och knakande leder
• Om du har känt dig trött utan någon anledning och brist på energi
• Om du känner dig uppblåst i magen
• Vid hudproblem som akne
• Om du ofta har huvudvärk
• Vid dålig andedräkt, illaluktande svett och avföring

När ska man undvika en detox?

Du ska inte göra en detox eller avgiftning om du är gravid eller om du har en förkylning eller feber. Du borde känna dig helt frisk.

U. Hammarsköld från Helsingborg har testat och skriver följande:
”Många frågetecken blev svarade på. All magsmärtor försvann trots att jag fortfarande var hård i magen. All värk i hela kroppen både i leder och obehag försvann -3kg. Innan var jag svullen men inte längre.”