Förbättra blodcirkulationen med

Koppningsmassage

Vad är
Koppnings-
massage?

Koppning eller koppningsmassage är en mycket effektiv behandling som har sitt ursprung inom traditionell kinesisk medicin och används ofta som komplement till annan alternativ medicinsk behandling såsom akupunktur. Koppningsmassage är en djupgående muskel- och bindvävsbehandling som främjar cirkulation av blod, lymfa och vävnadsvätskor med hjälp av ett vakuum på huden som skapas av sugkoppar i glas eller plast.

Användningsområden är framför allt olika typer av smärtsyndrom, lätt reumatism, dålig cirkulation och låg ämnesomsättning, träningsvärk eller muskelsmärta och mag- och tarmproblematik. Vid olika skador ökar tillflödet av blod och lymfa lokalt och påskyndar läkningsprocessen. Svett- och talgkörtlars funktion förbättras och slaggprodukter dras ur huden och stärker hudens motståndskraft mot yttre påfrestningar.

Hur fungerar koppningen?

Koppningsmassage utförs genom att dra kopparna (glas eller plast) över huden. Koppning utförs antigen med en flödande rörelse över behandlingsområdet eller statiskt som en punktbehandling. Statiskt utfört sitter kopparna kvar på huden i 10 till 15 minuter, för att lösa upp besvärliga muskelknutor eller för att påverka organens flöde av blod och energi. Undertrycket som skapas av koppen ökar blodcirkulationen mycket effektivt i både leder, muskler och associerade organ.

Är du känslig kan du få märke på huden där kopparna suttit. De försvinner efter ett par dagar. Du bör helst inte sola 1-2 dagar efter koppningen eftersom man kan få kärlbristningar.

Vad ska jag tänka på efter behandlingen?

Du bör dricka mer vatten efter massagen och helst vila dagen ut. Det kan vara aktiv vila, exempelvis en rast promenad. Jag kan inte rekommendera hård träning samma dag. Vill du träna samma dag så bör du boka din koppningsmassage innan träningen.

Positiva effekter
av koppning:

 • Renande effekt på kroppen eftersom den avlägsnar gifter, överskottsvätska och slaggprodukter
 • Uppmjukning av djupgående muskelspänningar
 • Förbättrat lymf- och blodflödet som ger ett friskare och aktivare immunförsvar
 • Huden blir len och fräsch Bindväv mjuknas upp
 • Minskar ledbesvär
Myt eller faktum

Kan koppning hjälpa mot celluliter?

Många terapeuter påstår att koppning hjälper mot celluliter, men det finns inget vetenskapligt städ för det. Koppning påverkar hudstrukturen och kan därmed göra att bindväven känns fastare efter behandlingen. Boka en tid och testa själv! För att njuta av de långvariga positiva effekterna bör koppning utföras regelbundet.

Kontraindikationer

 • Allvarliga hudproblem eller hudskador
 • Åderbråck om benen behandlas
 • Vid hjärtproblem och om du tar blodförtunnande mediciner
 • Känslig hy och om du lätt får blåmärken
 • Förkylning eller feber (du ska vänta i 2 veckor)
 • Om du har haft cancer eller tumör inom de senaste 5 åren (fråga alltid din läkare)
 • Om du för närvarande genomgår en kemoterapi
 

Bra alternativa massagebehandlingar till koppning är lymfmassage eller triggerpunktsmassage

Priser:

Kopping & Triggerpunktsmassage

Koppningsmassage utförs på de önskade kroppsdelarna, antingen säte och ben, eller axlar och övre rygg. Eftersom det kan vara intensivt kan det räcka med enbart 30 minuter. Massagen är mycket effektivt. Ibland kombinerar jag triggerpunktsmassage med koppning. Ett paket betalas alltid vid första tillfälle och är giltigt i 2 månader.

30 min / SEK 495

45 min / SEK 895

Koppning & Abhyanga

En djupgående massage följt av en helkroppsmassage med varm olja. Koppning släpper muskelspänningar, och Abhyanga främjar den totala avslappningen. Läs mer om ayurvedisk massage här.

90 min / SEK 1.485