Föryngrande för kropp & själ

Ayurvedisk massage

Vad är
ayurvedisk massage?

Ayurvedisk massage är en avslappningsmassage och kan också ses som en aromamassage, eftersom den blandas med aromaoljor. Du kan förvänta dig en helt underbar djupgående kroppsmassage som alltid ges med varm olja. Massagen ökar välbefinnandet och främjar avslappning genom massageterapeutens uppmärksamma beröring. En ayurvedisk behandling kan förbättra störda sömnmönster och används främst mot stress, depression och utbrändhet eller andra påfrestningar på kropp och själ. Dessutom ges massagen i stillhet, vilket betyder att massageterapeuten kommer att vara tyst och musik spelas endast på begäran.

Massagen börjar med en kort och konfidentiell konsultation och pulsläsning före behandlingen som tar cirka 5 minuter. Detta är utformat för att identifiera dina behov och förväntningar och det hjälper mig att anpassa massagen efter dina behov. Under behandlingen behåller du dina underkläder på och du blir dessutom täckt med handdukar och lakan. Jag använder organiska oljor (sesam, solros eller kokosolja). Ibland tillsätter jag aromolja, beroende på din konstitution (dosha), så är du allergisk eller känslig mot dofter säg till mig innan vi börjar. Det finns ingen möjlighet att duscha i lokalen efter massagen så du bör ta med oömma kläder och kanske en mössa som täcker håret.

Fördelarna med
ayurvedisk massage?

  • Stärker immunförsvaret
  • Ger näring till kroppsvävnaderna
  • Förbättrar sömn
  • Mjukar och lugnar huden
  • Ökar blod- och lymfcirkulationen (bra mot kalla eller svullna händer och fötter)
  • Lugnar nerverna (vid hög stressnivå)
  • Minskar smärta och fysisk stress
  • Vitaliserar och rensar kroppen
  • Smörjer lederna
  • Stimulerar de inre organen och förbättrar matsmältningen
Översikt över de olika
ayurvediska massagebehandlingar:

AVKOPPLANDE ABHYANGA
- en djup avkopplande helkroppsmassage

En klassisk ayurvedisk massage där Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och med lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avstressande för kropp och sinne. Muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna har en rensande effekt. Massagen inkluderar huvud (hårbotten), ansikte, mage, händer och fötter.

Abhyanga återställer balansen i alla doshas, men är speciellt jordande och avkopplande för Vata dosha obalanser.

75 min / SEK 990

SHIROABHYANGA
-en njutbar massage av huvud, ansikte, nacke och axlar

Shiroabhyanga är en ayurvedisk huvudmassage med fokus på huvud, ansikte och nacke samt skuldror. En hårbottenmassage som ges med eller utan varm olja. Massagen löser upp stress och lättar spänningar som lagrats och stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Shiroabhyanga ger bättre sömn och löser upp fysisk, psykisk och känslomässig stress på ett unikt sätt. Spänningshuvudvärk och värk i nacke och skuldror motverkas. Huvudmassagen ges sittande och efterföljs av en vitaliserande massage av ansikte och nacke där du kommer att ligga på rygg. Shiroabhyanga tar 40 minuter och avslutas med en kort vilopaus.

40 min / SEK 650

ENERGIGIVANDE GARSHAN
- en rensande & vitaliserande torrborstning

Garshan massage är en lyxig, skön och välgörande ayurvedisk torrmassage med råsidevantar som stimulerar kroppen att lösa upp ackumulerade gifter och stress snabbare. Denna detoxmassage utförs med relativt snabba svep för att avlägsna de yttersta, torra och döda hudcellerna för en len och mjuk hud. Garshanmassagen är som en lymfdränagemassage som ökar förbränningen i fettvävnaden, förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Denna föryngrande torrmassagen tar cirka 20-25 minuter och efterföljs av en 60 minuters Abhyanga helkroppsmassage med varm olja.

Massagen rekommenderas för minskning av ”Ama” (toxiner), viktminskning och när Kapha dosha obalanser är dominerande. Ges med fördel under våren.

75 min / SEK 990

MARMAMASSAGE
- en helande energibalansering

Marmaterapi är en speciell form av ayurvedisk massage, en helande behandlingsform där specifika punkter i huden stimuleras med väldigt lätt beröring och eterisk olja för att balansera kropp och själ. En marmabehandling är anpassad till dina individuella behov och är baserad på ett kort samtal och pulsläsning (5 min). Det är varmt i rummet och kroppen täcks med handdukar. Behandlingen ger en djup vila och är väldigt bra mot stress och sömnbesvär. Marmamassagen är ingen helkroppsmassage.

75 min / SEK 990

Vad är
marmaterapi?

Det finns 107 marmapunkter i hela kroppen, från hjässan till fotsulorna och tre ”mahamarmas” som ligger i huvudet, hjärtat och bäckenområdet. Mahamarmas är viktiga energicenter där tankar, känslor och emotioner sitter och bearbetas. Marmaolja tränger in genom huden och påverkar de subtila energiflödena i kroppen. Blockeringar i dessa flöden löses upp så att energi kan flöda fritt igen och stödjer kroppens egen självläkningsförmåga. De vitala marmapunkterna liknar akupunkturpunkter och de är biokemiska samlingspunkter för olika energikanaler (prana) till kropp, sinne och medvetande.

På ett fysiskt plan är de knutpunkter där bl.a. lymfa, vener, artärer och leder möts i kroppen. Under hela livet utsätts kroppen för fysisk och emotionell stress som ansamlas i marmapunkter och då är det viktigt att ha ett hälsosamt flöde av kroppsvätskor och hålla kroppen fri från orenheter.

Skillanden mellan klassisk massage
och ayurvedisk massage:

Skillnaden mot en klassisk massage eller sportmassage är de ”koreograferade” mjuka och rytmiska svep som ges med lätt beröring. Ayurvedisk massage inkluderar huvud, ansikte, kropp, händer och fötter. Oljan är varm och rummet är uppvärmt för att du ska känna dig varm och trygg. Allt detta i kombination bidrar till att förbättra hudtonen, avgifta och vitalisera hela kroppen och den ger en djup avkoppling. Massagebehandlingen börjar med en kort och konfidentiell konsultation innan din behandling som tar cirka 5 minuter. Jag tycker alltid att det är nödvändigt att ta ett samtal innan en massage för att identifiera dina behov och förväntningar. Därigenom kan jag anpassa massagen efter dina behov. Om du föredrar en mer fysisk massage bör du boka en triggerpunktsmassage. Om du föredrar en avslappnande massage utan (eller med bara en liten mängd olja) ska du prova manuell lymfdränage.

Ayurvediska
Kombinations-
behandlingar

MARMA & ABHYANGA

Unna dig en föryngrande 40-minuters ayurvedisk oljemassage, följt av 40-minuters marmamassage. Du får en kortare abhyanga utan huvud- och ansiktsmassage och en djupt avslappnande marmamassage.

75 mins / SEK 990

Koppning & Abhyanga

En djupgående ryggmassage följt av en helkroppsmassage. Koppning främjar blod- och lymfcirkulationen och frigör muskelspänningar och -knutar med hjälp av ett vakuum skapat av sugkoppar. Den utförs genom att jag drar koppen över huden eller statisk som en punktbehandling. Behandlingen tar ungefär 30 minuter och sedan får du en avkopplande 60-minuters helkroppsmassage med varm aromaolja. Läs mer om koppning här. Läs mer om koppning här.

90 mins / SEK 1.485

TRIGGERPUNKTS
MASSAGE &
SHIROABHYANGA

Muskelknutor i övre rygg, axlar och nacken släpps med hjälp av triggerpunktsmassagen (25 min). Den följs av en avslappnande ayurvedisk huvudmassage (40 min) med aromaolja, där jag masserar huvud, ansikte, nacke och övre rygg med lätta svepande rörelser. En lyxig massage för att förebygga huvudvärk, stel nacke och ömma axlar. Läs mer om triggerpunkter här.

75 mins / SEK 1.145

Om du däremot vill få tag i dina inre hälsobesvär eller vill veta hur Ayurveda kan stödja din hälsa, är du välkommen att boka en ayurvedisk kostrådgivning med mig – online eller i person. Få reda på hur Ayurveda kan hjälpa dig att skapa mer balans och minska dina besvär.

Vill du veta mer om de olika doshatyperna kan du läsa mer i min blogg.

Läs mer om Ayurveda som livsstil i min blogg!

Låt dig inspireras av enkla råd om hur du inför hälsosamma rutiner,

vad varje dosha behöver och få recept på lättlagade ayurvediska maträtter!