Ayurvedisk massage

Ayurvedisk massage – Vad är det?

Du kan förvänta dig en helt underbar djupgående kroppsmassage som alltid ges med varm olja. Ayurvedisk massage är en avslappningsmassage och kan också ses som en aromamassage, när den blandas med aromaoljor. Massagen ökar välbefinnandet och främjar avslappning genom massageterapeutens uppmärksamma beröring. En ayurvedisk behandling kan förbättra störda sömnmönster och används främst mot stress, depression och utbrändhet eller andra påfrestningar på kropp och själ. Dessutom ges massagen i stillhet, vilket betyder att massageterapeuten kommer att vara tyst och musik spelas endast på begäran. Gör ditt ayurvedisk kroppstyptest för att få reda på dina obalanser och vilken ayurvedisk massage är bäst för dig.

Skillnaden mot en klassisk massage eller sportmassage är de ”koreograferade” mjuka och rytmiska svep som ges med lätt beröring. Massagen inkluderar huvud, ansikte, kropp, händer och fötter. Oljan är varm och rummet är uppvärmt för att du ska känna dig varm och trygg. Allt detta i kombination bidrar till att förbättra hudtonen, avgifta och vitalisera hela kroppen och den ger en djup avkoppling.

Massagen börjar med en kort och konfidentiell konsultation och pulsläsning före behandlingen som tar cirka 5 minuter. Detta är utformat för att identifiera dina behov och förväntningar och det hjälper mig att anpassa massagen efter dina behov. Under behandlingen behåller du dina underkläder på och du blir dessutom täckt med handdukar och lakan. Jag använder organiska oljor (sesam, solros eller kokosolja). Ibland tillsätter jag aromolja, beroende på din konstitution (dosha), så är du allergisk eller känslig mot dofter säg till mig innan vi börjar. Det finns ingen möjlighet att duscha i lokalen efter massagen så du bör ta med oömma kläder och kanske en mössa som täcker håret.

ayurvedic massage abhyanga footmassage

Fördelarna med ayurvedisk massage:

Stärker immunförsvaret
Förbättrar sömn
Mjukar och lugnar huden
Ökar blod- och lymfcirkulationen (bra mot kalla eller svullna händer och fötter)
Lugnar nerverna (vid hög stressnivå)
Minskar smärta och fysisk stress
Vitaliserar och rensar kroppen
Smörjer lederna
Stimulerar de inre organen och förbättrar matsmältningen

Boka en lyxigt ayurvedisk massage-spabehandling:

Avkopplande Abhyanga – en djupt avslappnande ayurvedisk helkroppsmassage med varm olja

Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och med lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avstressande för kropp och sinne. Muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna har en rensande effekt. Massagen inkluderar huvud (hårbotten), ansikte, mage, händer och fötter. Abhyanga avslutas med en vilopaus på 5 minuter. Abhyanga återställer balansen i alla doshas, ​​men är speciellt jordande och avkopplande för Vata dosha obalanser.

Shiroabhyanga – en njutbar massage av huvud, ansikte, nacke och skuldror

Shiroabhyanga är en ayurvedisk huvudmassage med fokus på huvud, ansikte och nacke samt skuldror. En hårbottenmassage som ges med eller utan varm olja. Massagen löser upp stress och lättar spänningar som lagrats och stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Shiroabhyanga ger bättre sömn och löser upp fysisk, psykisk och känslomässig stress på ett unikt sätt. Spänningshuvudvärk och värk i nacke och skuldror motverkas. Huvudmassagen ges sittande och efterföljs av en vitaliserande massage av ansikte och nacke där du kommer att ligga på rygg. Shiroabhyanga avslutas med en kort vilopaus.

ayurvedisk huvudmassage
ayurvedisk massage garshan

Energigivande Garshan – en rensande och vitaliserande torrhudborstning

Garshan massage är en lyxig, skön och välgörande ayurvedisk torrmassage med råsidevantar som stimulerar kroppen att lösa upp ackumulerade gifter och stress snabbare. Denna detoxmassage utförs med relativt snabba svep för att avlägsna de yttersta, torra och döda hudcellerna för en len och mjuk hud. Garshanmassagen är som en lymfdränagemassage som ökar förbränningen i fettvävnaden, förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Denna föryngrande torrmassagen tar cirka 20-25 minuter och efterföljs av en 55 minuters Abhyanga helkroppsmassage med varm olja. Kombi-massagen avslutas med en vilopaus på 5 minuter. Massagen rekommenderas för minskning av ”Ama” (toxiner), viktminskning och när Kapha dosha obalanser är dominerande. Ges med fördel under våren.

Koppning & Abhyanga – en djupgående ryggmassage följt av en helkroppsmassage

Koppning främjar blod- och lymfcirkulationen och frigör muskelspänningar och -knutar med hjälp av ett vakuum skapat av sugkoppar. Koppning utförs genom att jag drar koppen över huden eller statisk som en punktbehandling. Koppningsmassagen tar ungefär 25 minuter och sedan får du en avkopplande 55-minuters helkroppsmassage med varm aromaolja.

Triggerpunktsmassage & Shiroabhyanga – en djupgående massage följt av en huvudmassage

Triggerpunktsmassage är en muskelbehandling där jag släpper på muskelknutor i övre delen av ryggen, axlar och nacken. Den följs av en avslappnande ayurvedisk huvudmassage med aromaolja som inkluderar massage av ansikte, nacke och övre rygg med lätta svepande rörelser. En lyxig massage för att förebygga huvudvärk, stel nacke och ömma axlar.

Marmamassage – en djupt avslappnande energibalansering för kropp och sinne

Marmaterapi är en helande behandlingsform där specifika punkter i huden stimuleras med väldigt lätt beröring och eterisk olja för att balansera kropp och själ. Det finns 107 marmapunkter i hela kroppen, från hjässan till fotsulorna och tre ”mahamarmas” som ligger i huvudet, hjärtat och bäckenområdet. Mahamarmas är viktiga energicenter där tankar, känslor och emotioner sitter och bearbetas. Marmaolja tränger in genom huden och påverkar de subtila energiflödena i kroppen. Blockeringar i dessa flöden löses upp så att energi kan flöda fritt igen och stödjer kroppens egen självläkningsförmåga. De vitala marmapunkterna liknar akupunkturpunkter och de är biokemiska samlingspunkter för olika energikanaler (prana) till kropp, sinne och medvetande. På ett fysiskt plan är de knutpunkter där bl.a. lymfa, vener, artärer och leder möts i kroppen. Under hela livet utsätts kroppen för fysisk och emotionell stress som ansamlas i marmapunkter och då är det viktigt att ha ett hälsosamt flöde av kroppsvätskor och hålla kroppen fri från orenheter.

marmaoljor

En marmabehandling är anpassad till dina individuella behov och är baserad på ett kort samtal och pulsläsning (5 min). Massagen ges i varmt rum och kroppen täcks med handdukar. För att uppnå bästa effekten kan denna aromamassage (30 eller 60 minuter) kombineras med en 60 minuters helkroppsmassage med varm olja. Behandlingen ger en djup vila och är väldigt bra mot stress och sömnbesvär. Njut av en underbar aromamassage!