• en
Ayurvedisk Kost- och Hälsokonsultation
optimera din hälsa och skapa balans

Vad gör man under en ayurvedisk kost- och hälsokonsultation?

En ayurvedisk kost- och hälsokonsultation börjar alltid med en pulsdiagnostik. En pulsläsning är alltid individuell och kan indikera att du har en obalans i kroppen. Med en obalans i doshorna och deras ökad eller minskad närvaro i kroppen kommer också de tre kvaliteterna (vata, pitta, kapha) öka eller minska sin närvaro. Under en ayurvedisk hälsorådgivning läser jag först din puls och berättar för dig vad jag har kommit fram till och sedan får du ge mig feedback på hur du upplever din hälsa, dina symptom och vad du vill förändra eller behöver hjälp med. Under första konsultationen får du även en genomgång av kroppen där jag bedömer hud, hår, naglar, samt utför en förenklad tung- och ögondiagnostik för att få en helhetsbild. Tillsammans hittar vi obalanser där du sedan får individuella och enkla men effektiva råd och rekommendationer som stödjer och utvecklar din hälsa. Du får kost- och köksråd, rekommendationer om yogapositioner och andningsövningar om du vill, samt enkla råd om livsstilsförändringar som är rätt för just dig.

Kanske du behöver hjälp vid trötthet eller inspiration på mat som du kan äta vid IBS. Kanske du lider av klimakteriebesvär eller PMS? Det finns mycket du kan och ska äta och göra för att hitta hormonell balans – att leva i samklang med din menscykel. Det finns kurer du kan göra för att återställa tarmfloran och mat och örter som lindrar krämpor, värmevallningar och trötthet. Under en ayurvedisk rådgivning får du tips på återhämtning vid stress som inkluderar mat, örter, meditation och andningsträning beroende på hur långt stressen har pågått. Eller kanske du är bara nyfiken på ayurvedisk kost och vill äta enligt din dosha? Du vill må och äta bättre med hjälp av Ayurveda och få ett holistiskt synsätt på din hälsa? Du kan alltid boka in dig på ett kostnadsfritt samtal online eller på distans.

Enligt Ayurvedan påverkas din hälsa av omständigheter som ex. kost, årstid, boende- och arbetsmiljö, relationer, tankar och känslor. Det är när balanser rubbas som symptom uppstår och ger dig insikt i vad som behövs för att skapa balans för att upprätthålla hälsa och förebygga sjukdom. Förändring tar tid och oftast ser vi en stor skillnad i vår hälsa och vårt välbefinnande med små förändringar över längre tid!

konsultation ayurveda

Hur går det till under en hälsokonsultation på distans?

Under en online konsultation pratar vi via skype, facebook messenger eller facetime video beroende på vad som är tillgängligt för dig. Jag skickar en hälsoenkät och ett doshatest till dig via mejl som du sedan skickar tillbaka 1-2 dagar innan vårt samtal. Konsultationen är baserad på blanketterna, vårt samtal, Jihva Pariksha (tungdiagnostik) och Akriti Pariksha (bedömning av kroppsbyggnad).

Vad är Ayurveda?

Ayurveda är sanskrit och har sitt ursprung i ordet ”ayus” (liv) och ”veda” (vetskap). Det är en ca 5000 år gammal visdom för naturlig hälsa och inre utveckling. Ayurveda är ett system som alltid tar hänsyn till alla aspekter av livet: vi är kropp, sinne (tankar och känslor) och själ, en helhet. Inom ayurveda anses kropp, själ, tankar och känslor vara en holistisk helhet. Ayurveda har tre grundmål: att bota och förebygga sjukdom och obalanser och att utveckla perfekt hälsa.

Varje individ har en personlig konstitution som bygger på de tre grundläggande och viktiga doshorna (vata, pitta och kapha) och hur dessa står i relation till varandra. De kan balanseras genom en rad olika behandlingar som t.ex. en ayurvedisk massagebehandling, kostförändringar samt olika yogaövningar. Syftet är att doshorna ska vara i balans för att vi ska känna oss lyckliga, nöjda och må bra. Med hjälp av Ayurveda kan vi lättare komma i balans och må bra i alla aspekter i livet. En ayurvedisk konsultation och massagebehandling är därför baserad på personens dosha och ”vikritis” (dosha obalanser).

ayurvedisk hälsorådgivning

Priser ayurvedisk hälsokonsultation (hälsorådgivning)

Introduktion (via telefon eller i kliniken) 15 min – gratis

Här pratar vi om varför du vill träffa en ayurvedisk kost- och hälsocoach, samt dina önskemål och förväntningar. Du får en känsla för vem jag är som person och du får en introduktion kring Ayurveda och min arbetsmetod.

Ayurvedisk Hälso- och kostrådgiving (online eller på plats) – 75-90 min – 1,200 SEK

En Hälso- och kostrådgiving om du är nyfiken på vad Ayurveda har att erbjuda. Kanske du vill lära dig mer om dina obalanser eller ayurvedisk matlagning. Du kanske inte ha något större besvär, utan vill lära dig mer om den indiska läkekonsten och alternativmedicinen. Du vill kanske bara optimera din nuvarande hälsotillstånd eller prova något nytt. Här ingår ett grundligt samtal om dina symptom och ditt välmående, puls- och tungdiagnostik, samt dosha test och halsoenkät som skickas till dig i förväg att fylla i. Redan vid första tillfälle får du tips och råd med dig som du direkt kan göra när du kommer hem. Detaljerade rekommendationer skickas efteråt via e-post  (inom 2-3 arbetsdagar). Vi ses via videochatt eller i min klinik. En nykonsultation tar ca 75-90 minuter.

Nykundspaket (online eller på plats) – nybesök & uppföljning – 1,695 SEK

Jag gör en pulsdiagnostik varje gång vi ses. Första tillfälle har vi ett grundligt samtal om dina symptom och ditt välmående och vi diskuterar din hälsohistorik, samt dina mål och förväntningar. Du får ett hälsoenkat och doshatest skickad via mejl som du ska skicka tillbaka (pdf) 1-2 dagar innan vi ses. Vi bestämmer tillsammans vilka rekommendationer angående kost, livsstil och motion som passar dig bäst just nu och vilka åtgärder som kravs för att du ska komma i balans.  Redan vid första tillfälle får du tips och råd med dig som du direkt kan göra när du kommer hem. Detaljerade rekommendationer skickas efteråt via e-post  (inom 2-3 arbetsdagar). Första besök tar ca 75-90 minuter och återbesök ca 30 minuter. Uppföljning bokas ca 6-8 veckor efter första besöket.

Optimeringspaket 3 mån – ett nybesök & två uppföljningar – 2,450 SEK

Det här paketet är för dig som har kroniska eller långvariga besvär. Förändring tar tid och att ändra på kost och livsstil kan vara en utmaning och tufft i början. Därför är uppföljningen viktigt så att du får den bästa hjälpen och förbli motiverad under förändringsprocessen. Första besök tar ca 75–90 minuter och återbesök ca 30 minuter. I denna tjänst ingår även e-post support en gång i veckan under de tre månaderna. Uppföljningar bokas med ca 6-8 veckor mellanrum. Delbetalning möjligt – betalningen kan delas upp på 2 månader.

Återbesök 30 minuter – 750 SEK

Återbesök kan enbart bokas efter ett nybesök. Du får en pulsläsning och jag genomför en tungdiagnostik, därefter diskuterar vi hur dina besvär har utvecklats, dina mål och förväntningar. Tillsammans bestämmer vi vilka råd angående kost, livsstil och motion behövs justeras eller ersättas.

Kombi-paket – Hälsokonsultation & ayurvedisk massage 145 min– 1,695 SEK

Här får du en grundlig genomgång av kroppen och vi diskuterar din hälsohistorik, samt dina mål och förväntningar. Vi bestämmer tillsammans vilka rekommendationer angående kost, livsstil och motion som passar dig bäst och du får en individuellt anpassad hälsoplan. Därefter får du en ayurvedisk massagebehandling anpassad till dina dosha obalanser. Konsultationen tar ca. 75 minuter och massagen tar 55 minuter.

Kombi-paket – Hälsokonsultation följt av ett individuellt yogaprogram– 1,695 SEK

I detta paket ingår en vanlig hälsokonsultation baserad på pulsläsning och alla rekommendationer angående kost och livsstil (75 minuter), samt ett individuellt utformat yogaprogram (45 min). I yogaprogram ingår det yogaövningar, meditations- och andningsövningar. Mellan konsultation och yogapass tar vi en paus i 10 minuter. Du får passet efteråt i pdf-form, det kan dock ta 2-3 arbetsdagar.

Du bestämmer själv hur du vill att vi träffas. Vi kan kommunicera via video, telefon eller ha fysiska möten i min klinik i Helsingborg. Väljer du video- eller telefonkontakt så blir det ingen pulsläsning, istället fyller du i en doshatest och hälsoenkät (som du får utav mig när du bokat dig). Alla dokument skickar du till mig minst 2 dagar i förväg via mejl.

Vad är skillnaden mellan en vanlig eller PI hälsokonsultation och en ayurvedisk hälsokonsultation?

Båda hälsokonsultationer syftar på att förebygga och främja hälsa. På båda konsultationerna ligger fokus på kost och livsstilåtgärder för att få en positiv förändring. Under en vanlig PI hälsokonsultation ligger hälsoenkät och ev. tester till grund för vårt samtal. På en ayurvedisk hälsorådgivning utgår jag främst från pulsläsning och vårt samtal för att göra rekommendationer.

ayurvedisk kostrådgivning